Μαλαγουζιά

Μαλαγουζιά

Η ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ είναι μια ποικιλία αμπέλου που μπορεί να δώσει εξαιρετικά μονοπoικιλιακά κρασιά. Η ωρίμανση της γίνεται τον Αύγουστο και είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ποικιλία.

Τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας αυτής, είναι ότι δίνει κρασιά με έντονο χαρακτηριστικό άρωμα, με μέτρια απαλό κιτρινοπράσινο χρώμα και μέτρια προς υψηλή οξύτητα, έχει έντονη φρεσκάδα, εξαιρετικά εκφραστική μύτη με μεγάλο αρωματικό συνδυασμό, με νύξεις ροδάκινου, πράσινης πιπεριάς, βασιλικού και λουλουδιών με γλυκά φρούτα εσπεριδοειδή και γιασεμί.

Στο στόμα, το κρασί είναι στρογγυλό, γεμάτο, αλλά πάντα φρέσκο, με μετρίως υψηλά επίπεδα αλκοόλης. Συνοδεύεται με πιάτα με κρεατικά ή ψάρι (κυρίως λιπαρά ψάρια) , ζυμαρικά και σαλάτες καθώς επίσης με πιάτα ορεκτικών και τυριών και φρούτα. Πίνετε δροσερό στους 10 -12 βαθμούς

katselis wines